Антеїстичний погляд на гуцульську ментальність у прозовій творчості Гната Хоткевича - Фіжделюк, Марина; Fizhdelyuk, Maryna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
Розглянуто сегмент прозової спадщини Г. Хоткевича, який виділено серед творів на гуцульську тематику. У процесі дослідження зосереджено увагу на поєднанні природного та людського у творчості митця, висвітлено основні передумови формування антеїстичного погляду. Підкреслено те, що автор намагається встановити гармонійний зв’язок між власними відчуттями та світопростором, розгледіти в навколишньому середовищі істинну сутність буття справжнього горянина.Considered of segment of prosaic heritage by G. Khotkevych, which highlighted among the works on hutsul theme. In process of study focuses on a combination of natural and human in the work of the artist, highlights the main prerequisites for the formation of antheistical view. Emphasized that the author is trying to establish a harmonious relationship between their own feelings and ideology, see environmental true essence of being a true highlander.
Antheistical View at the Hutsul Mentality in the Prose Works of Gnat Khotkevych
Keywords: антеїзм; Гуцульщина; ментальність; гуцул; Гнат Хоткевич; природа; світопростір; antes; Hutsulschyna; mentality; Hutsul; Gnat Khotkevych; nature; ideology