Психологія життєвого простору освітнього закладу - Іванашко, Оксана Євгенівна (Cхідноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Зміст дисципліни розкриває механізми психологічного впливу суб’єктів освітньої взаємодії, багатоманіття засобів, прийомів, методів, форм організації і функціонування часового, територіального, матеріального, ціннісного вимірів життєвого простору освітнього закладу. Організацію та розвиток освітньої системи передбачається вивчати з точки зору побудови та порушення особистісних меж, умов дотримання безпечного освітнього середовища суб’єктами єдиного освітнього простору. Програма курсу розкриває інноваційний досвід поєднання наукових знань з психології соціального пізнання і взаємин, психології життєвого середовища освітнього закладу, психології повсякденності та екологічної семіотики у практиці просвітницької, психодіагностичної, консультативної, психотерапевтичної роботи психолога з суб’єктами освітньої взаємодії, а також моніторингу досягнень та перспективного планування організації безпечного освітнього середовища.
Keywords: життєвий простір; освітній заклад; безпечне середовище; моніторинг