Можливості використання ChatGPT для навчання майбутніх учителів початкових класів в процесі формування культури їх інформаційної діяльності - Остапйовська, Ірина Ігорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У публікації актуалізовано зміст поняття «культура інформаційної діяльності (КІД) учителів початкових класів» та значення і можливості технологій штучного інтелекту, зокрема чат-боту ChatGPT, – у її формуванні. Проаналізовано подвійний зміст застосування чат-боту ChatGPT у формуванні КІД майбутніх учителів початкових класів у процесі їх навчання.
Keywords: культура інформаційної діяльності; КІД; культура інформаційної діяльності учителів початкових класів; КІД учителів початкових класів; формування культури інформаційної діяльності учителів початкових класів; чат-бот ChatGPT у початковій школі; формування культури інформаційної діяльності учителів початкових класів засобами ChatGPT; навчання майбутніх учителів початкових класів засобами ChatGPT