Сталий розвиток туризму та рекреації: сучасні виклики й перспективи для України - Павліха, Наталія Володимирівна; Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Савчук, Анастасія Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
У монографії зроблено теоретичне узагальнення й запропоновано нові наукові підходи до виконання актуального науково-практичного завдання, що полягає в обґрунтуванні теоретико-методичних підходів і розробки практичних рекомендацій щодо організаційно-економічного забезпечення сталого розвитку туризму та рекреації в Україні. У роботі визначено концептуальні засади сталого розвитку туристично-рекреаційної сфери та узагальнено світовий досвід щодо його організаційно-економічного забезпечення; удосконалено методичний підхід до діагностики сталого розвитку туризму та рекреації; проаналізовано передумови, тенденції та фактори сталого розвитку туризму та рекреації в Україні; визначено стратегічні пріоритети сталого розвитку туристично-рекреаційної сфери та удосконалено механізм його організаційно-економічного забезпечення на засадах інклюзивного зростання; запропоновано науково-практичні рекомендації щодо запровадження бізнес-моделей сталого розвитку туристично-рекреаційної сфери.
Keywords: сталий розвиток; інклюзивне зростання; туристично-рекреаційна сфера; туристично-рекреаційні послуги; туристично-рекреаційна індустрія; бізнес-модель; R 10; L 83; 338.48(477):330.31