Наддніпрянська еміграція на Волинь та її роль у реалізації «волинської програми» Г. Юзевського - Крамар, Юрій Вікторович; Kramar, Yurii V. (Волинський державний університет імені Лесі Українки, 1998)
Досліджено основні аспекти «волинської програми волинського воєводи Г. Юзевського». Вивчено співпрацю польського уряду із представниками української інтелігенції, вихідцями із Наддніпрянської України. Проаналізовано роль С. Тимошенка, П. Певного в реалізації польської політики на Волині у 1920 – 1930-х рр.

The main aspects of «Volyn program» of Volyn governor G. Yuzevsky are investigated. The cooperation of the Polish government with representatives of the Ukrainian intelligentsia, who came from the Dnieper Ukraine was studied. The role of S. Timoshenko, P. Pevny in the implementation of Polish policy in Volyn in the 1920s-1930s was analyzed.
Dnieper emigration to Volyn and its role in the implementation of Volyn program by G. Yuzevsky.
Keywords: Волинь; "волинська програма"; Волинське українське об"єднання; "Українська нива"; Volyn; "Volyn program"; Volyn Ukrainian Union; "Ukrainian cornfield"