Психологія щастя - Шкарлатюк, Катерина Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Курс спрямований на поглиблення розуміння щастя у всіх його проявах. Наукові дослідження, що стосуються щастя, психічного та фізичного благополуччя, вказують на їх роль у становленні зрілої особистості, у збереженні здоров’я людини. У межах курсу визначати психологічні чинники, які зумовлюють суб’єктивне відчуття особистого та соціального благополуччя, приносять глибоке внутрішнє задоволення. Це практичний курс, який допоможе особистісному і професійному становленню майбутніх психологів. Основним результатом навчання є здатність вирішувати складні завдання і проблеми у процесінавчання та професійної діяльності у галузі психології, що передбачає проведення досліджень та здійснення інновацій і характеризується комплексністю та невизначеністю умов і вимог.
Keywords: психологія щастя; психологія сім’ї; психотерапія; психологія здоров'я; психологічне благополуччя; позитивне мислення