Криміналістичне забезпечення діяльності прокурора у кримінальному провадженні - Назарук, О.; Nazaruk, O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті розглянуто зміст криміналістичного забезпечення діяльності прокурора у кримінальному провадженні. На основі аналізу чинного законодавства та наукових досліджень вказаної проблематики визначено особливості такого забезпечення. Встановлено, що реалізація прокурором повноважень у кримінальному процесі залежить від обставин власне кримінального провадження, конкретної стадії та суб’єктів, з якими потрібно взаємодіяти під час провадження. Ефективність такої діяльності значною мірою залежить і від належного її криміналістичного забезпечення. Визначено криміналістичне забезпечення діяльності прокурора у кримінальному провадженні як використання розроблених наукою криміналістикою засобів, прийомів методик у практичній діяльності прокурора з метою виконання завдань, які стоять перед ним у кримінальному провадженні. The article elucidates the content of criminalistic support of prosecutor's activity in criminalistic proceedings.The study of the current legislation and scientific findings concerning this issue has shed light on the peculiar features of such support. The prosecutor exercises his powers in a criminal proceeding depending on the circumstances of the actual criminal proceedings, the particular stage and the entities with whom it is necessary to interact during the proceedings. The effectiveness of the prosecutor's activities to a large extent depends on the proper forensic provision. The forensic provision of the activities of the prosecutor in criminal proceedings is defined as the use of means and methods developed by the science, practical skills and experience of the prosecutor aimed at fulfilling the tasks which he faces in the criminal proceedings.
Criminalistic Support of Prosecutor's Activity in the Criminal Proceedings
Keywords: криміналістичне забезпечення; криміналістичні засоби; криміналістичні методи; прокурор; кримінальне провадження; criminalistic provision; forensic means; forensic methods; prosecutor; criminal proceedings