Теорія та практика перекладу: програма нормативної навчальної дисципліни - Хірочинська, Ольга Іванівна; Khirochynska, Olha I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є процес перекладу як подвійний інтерпретаційно-породжувальний дискурс. Навчальна дисципліна має зв’язки з такими навчальними дисциплінами як практика усного та писемного мовлення, когнітивна лінгвістика, методика викладання перекладу, практикологія перекладу, дидактика перекладу, когнітивна транслятологія.
Робоча програма навчальної дисципліни «Теорія та практика перекладу» призначена для студентів ІІ курсу французького відділення факультету іноземної філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українк
Keywords: переклад; інтерпретація; перекладацькі компетенції; синхронний переклад