Англійська мова - Вербицька, Анна Едуардівна; Перванчук, Тетяна Богданівна; Слащук, Алла Андріївна; Юшак, Вікторія Миколаївна; Шкамарда, Оксана Андріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Предметом вивчення навчальної дисципліни є усне і писемне мовлення, фонетичні і граматичні особливості сучасної англійської мови, знання яких дає можливість формувати лінгвістичну компетенцію студентів. Програма розроблена в руслі Болонського процесу і спрямована на освоєння дисципліни за модульно-рейтинговою системою навчання. Курс другої іноземної мови за своїм змістом носить яскраво виражений комплексний характер. Слово та висловлювання розглядаються в єдності всіх характеристик: фонетичних, семантичних, граматичних, стилістичних. Адекватний переклад вимагає від студентів знання правил сучасної української мови, що є пререквізитом цього курсу. Засвоєння курсу передбачає знання інтонаційних зразків та структур, що демонструє зв`язок практичного курсу з практичною фонетикою, граматичних конструкцій та правил, демонструючи зв`язок курсу з практичною граматикою.