Соціальний облік як інформаційна база соціально відповідальної діяльності підприємств - Сафарова, Анна Таджидінівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У сучасній діяльності як вітчизняних, так і зарубіжних підприємств дедалі більшого значення у забезпеченні конкурентоспроможності, досягненні високих показників продуктивності та прибутковості набувають не лише економічні, а й неекономічні чинники. Зокрема, важливу роль відіграють рівень соціального захисту працівників, впровадження систем контролю якості, використання екологічно безпечних та енергоощадних технологій тощо. У зв’язку з цим соціальна відповідальність бізнесу в останні роки перетворилася на глобальну бізнес-концепцію, що визначає основні принципи та сучасні підходи до ведення підприємницької діяльності.
Keywords: Соціальний облік; соціально відповідальна діяльність; діяльність підприємств; облік; 657.1:338.24