Семантико-синтаксична валентність дієслова - Масицька, Тетяна Євгенівна (My University, 1995)
У праці досліджені семантко-синтаксичні, формально-синтаксичні і морфологічні ознаки валентності дієслова. Встановлені валентні класи дієслова і визначені валентно пов'язані з ними субстанціальні компоненти - синтаксеми, що функціонують у семантично елементарному простому реченні
Keywords: дієслово; іменник; предикат; семантико-синтаксична валентність; дієслівний предикат дії; дієслівний предикат процесу; дієслівний предикат стану; локативний дієслівний предикат; суб'єктна синтаксема; об'єктна синтаксема; адресатна синтаксема; інструментальна синтаксема; локативна синтаксема; семантично елементарне просте речення