Рентгенофазовий аналіз перерізів Tl2GeS3 – {Zn, Cd, Hg}S - Мозолюк, М. Ю.; Олексеюк, І. Д.; Піскач, Л. В.; Парасюк, О. В; Olekseyuk, I. D.; Mozolyuk, M. Yu.; Piskach, L. V.; Parasyuk, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Методом рентгенофазового аналізу досліджено фазові рівноваги у квазіподвійних системах Tl2GeS3 – {Zn, Cd, Hg}S за 520 K. Цинк- та кадмієвмісні системи характеризуються відсутністю тетрарних фаз, а в меркурієвмісній установлено існування проміжної тетрарної сполуки Tl2HgGeS4. The phase equilibria of the quasi-binary systems Tl 2GeS3 – {Zn, Cd, Hg}S at 520 K were investigated by X-ray phase analysis. No quaternary phases were found in the zinc and cadmiumcontaining systems. The intermediate quaternary compound Tl 2HgGeS4 was found.
X-Ray analysis of the Tl 2GeS3 – {Zn, Cd, Hg}S Systems
Keywords: тетрарна фаза; рентгенофазовий аналіз; талієвмісні халькогеніди; thallium-containing compounds; quaternary phases; X-ray phase analysis