Деревний запас лісового фонду Рівненської області - Мельнійчук, Михайло Михайлович; Чабанчук, Валентина Юріївна; Melniichuk, Mykhailo M.; Chabanchuk, Valentyna Yu. (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2016)
Серед деревних порід лісового фонду Рівненської області найвищими запасами відзначаються хвойні деревостани, зокрема сосна звичайна. Серед інших порід високими запасами відзначаються дуб звичайних, береза повисла, вільха чорна. У лісовому фонді області переважають запаси середньовікових та пристигаючих деревостанів свідчить про їх високий ресурсний потенціал на близьку перспективу, а інтенсивне використання цих ресурсів може призвести до порушення принципу сталості лісокористування, втрати якості деревини, а з часом – і енергетичного потенціалу.
Keywords: деревний запас; лісовий фонд