Літописні хорвати: проблема етноплемінної належності та політичної залежності (історіографічний аспект) - Кучинко, Михайло; Kuchynko, Mykhailo (My University, 2015)
У статті проаналізовано наукові дослідження вітчизняних і зарубіжних археологів та істориків-медієвістів із проблеми етноплемінної належності й політико-адміністративного підпорядкування ранньосередньовічної людності Північного Прикарпаття. При цьому основну увагу зосереджено на проблемі ранньої історії літописних «білих» хорватів.The article considers rather complicated problems of both ethnic and political history of early medieval population of northern Carpathians. The article lays emphasis on the manuscripts describing the tribe of Croats. This problem has always been in the focus of researches of historians and archeologists of Poland and Ukraine.
Croats in Manuscripts: Problem of Ethno-tribal Belonging and Political Dependence (Historical Aspects)
Keywords: етноплемінна належність; хорвати; лендзяни; Прикарпаття; Надсяння; історіографія; ethno-tribal; belonging; Croats; landzians; Carpathians; historiography; Nadsiania