Основи патологічної фізіології - Моренко, Алевтина Григорівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Робоча навчальна програма навчальної дисципліни «Основи патологічної фізіології» складена відповідно до освітньо-професійної програми підготовки магістра заочної форми навчання напряму (спеціальності) «біологія». Включає вступ, опис навчальної дисципліни, мету і завдання курсу, інформаційний обсяг навчальної дисципліни, структуру навчальної дисципліни, теми лабораторних занять та теми для самостійної та індивідуальної роботи, основні теми і питання для вивчення з курсу, форми методи й заходи діагностики успішності навчання студентів з курсу, а також список джерел, до яких варто звертатись при оволодінні навчального матеріалу курсу.
Keywords: поняття патологічної фізіології; типові патологічні процеси; загальні принципи класифікації захворювань; реактивність організму