Вплив рубок головного користування на довкілля філії «Камінь-Каширське лісове господарство» - Мартинюк, Сергій Іванович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Кваліфікаційна робота присвячена вивченню оцінці впливу на основні фактори довкілля в процесі рубок головного користування на території Нуйнівського лісництва філії «Камінь-Каширське лісове господарство». Суцільні рубки завдають значної шкоди лісам і екосистемам, оскільки вони негативно впливають на біорізноманітність, структуру грунту, водний баланс та кліматичну стабільність. В огляді літературних джерел було описано та досліджено проблему вирубки лісів, її шкода навколишньому середовищу та завдання оцінки впливу на довкілля у боротьбі з даною проблемою. В роботі описано характеристику регіону та об'єкта дослідження, а також основні методи даного досліджень. У результатах досліджено подано оцінку впливу на довкілля рубки головного користування на території Нуйнівського лісництва філії «Камінь-Каширське лісове господарство». Оцінено кумулятивний вплив суцільних рубок на водні ресурси, грунти та біорізноманіття експлуатаційних та захисних лісів. Узагальнюючі висновки щодо результатів усіх досліджень та список літератури (53 джерела) подаються в кінці роботи. Кваліфікаційна робота подана на 61 сторінці друкованого тексту, містить 9 друкованих таблиць, 7 рисунків.
Keywords: суцільна рубка; оцінка впливу на довкілля; водні ресурси; біорізноманіття; грунти