Характеристика гідрологічних природоохоронних об’єктів Луцького району Волинської області - Єрко, Ірина Володимирівна; Карпюк, Зоя Костянтинівна; Чижевська, Лариса Тарасівна; Качаровський, Роман Євгенович; Чир, Надія Вікторівна (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, 2020)
Дано загальну оцінку об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) Луцького району Волинської області. Охарактеризовано гідрологічні об’єкти ПЗФ району. Проаналізовано їх потенційні природоохоронні та рекреаційні можливості. Зазначено механізми покращення їх функціонування об’єктів ПЗФ.
Keywords: природно-заповідний фонд; гідрологічні об’єкти природно-заповідного фонду; рекреаційний потенціал; туризм; гідрологічний заказник; гідрологічна пам’ятка природи; Луцький район; Волинська область