Mechanism of Interaction Between Sources of International and National Law in Terms of European Integration - Kolodiazhna, V.; Колодяжна, В. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
The article is dedicated to cover the problems of interaction between the norms of international and national law. Among the methods and mechanisms of inclusion or implementation the international law in the national legal system to distinguish science, including the following: reception, transformation, parallelization, sending, incorporation (adoption) obligation ex proprio vigore, theory of execution, admission and more. Ukrainian law, especially the text of the Constitution of Ukraine, needs further improvement to make Ukrainian Law as fully as possible consistent with the international legal obligations of Ukraine.Стаття присвячена висвітленню проблем взаємодії норм міжнародного та національного права. Серед методів і механізмів включення чи реалізації міжнародного права у національну систему права у науці виокремлюють, зокрема, такі: рецепція, трансформація, паралелізація, відсилання, інкорпорація (адопція), обов'язковість ех ргоргіо vigore, теорія виконання, адмісія тощо. Відповідно до сучасного міжнародного права національне законодавство повинне тлумачитися і застосовуватися відповідно до норм і принципів міжнародного права. Українське законодавство, зокрема текст Конституції України, потребує подальшого вдосконалення, щоб привести Основний Закон України у максимально повну відповідність із її міжнародно-правовими зобов'язаннями.
Колодяжна В. Механізм взаємодії джерел міжнародного та національного права в умовах євроінтеграційних процесів
Keywords: mechanism; interaction; reception; transformation; parallelization; sending; incorporation (adoption) obligation ex proprio vigore; theory of execution; admission; механізм; взаємодія, рецепція; трансформація; паралелізація; відсилання; інкорпорація (адопція); обов'язковість ex proprio vigore; теорія виконання; адмісія