Розвиток фізичної підготовки футболістів 12–14 років із допомогою різних видів фітнесу - Дереповський, Сергій Валерійович; Петрович, Вікторія Володимирівна; Бичук, Ігор Олександрович; Derepovskiy, Sergey; Petrovich, Victoria; Byshyk, Igor (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано використання різних видів фітнесу в загальній фізичній підготовці гравців та визначено їх вплив на функціональні можливості спортсменів. Загальна фізична підготовка повинна переважно досягатися в юнацькому віці, до виходу у великий футбол, вступу гравця в професійну команду, тому що в процесі підготовки гравця високого класу маємо обмежені можливості для загальної фізичної підготовки. У командах майстрів грає більшість футболістів, які переступили віковий рубіж 22–24 роки й старше – вік, після якого важко добитися подальшого розвитку швидкісно-силових якостей. Однак не можна думати про те, що загальної фізичної підготовки не повинно бути в тренуванні футболіста високого класу. Заняття лише одним футболом не можуть забезпечити досягнення високих результатів, тому воно має посісти певне місце в тренуванні футболіста будь-якого рангу. Питання полягає в тому, який характер повинні мати вправи та яка їх питома вага в тренувальному процесі, тобто яка їх пропорція. Фітнес – дуже різноманітний і включає тисячі напрямів. Кожен із видів виконує певні завдання. Тому, знаючи мету, можна включати, корегувати та використовувати той чи інший вид у загальній підготовці футболістів. The article analyzes the use of different types of fitness in the general physical preparation of players and determined their impact on the functionality of the athletes. General physical training should mainly be achieved in adolescence, before the release of a great football player to join the professional team. Because the preparation of high-end players are given limited opportunities for overall fitness. In the master teams played most of the players who crossed the age threshold for 22–24 years and older, milestone, after which it is difficult to achieve further development power-speed. But we can not think that the general physical preparation should not be in training high-class player. Do only one football can not achieve good results, so it must take a certain place in football training of any rank. The question is, which character should have exercise and that their share in the training process, ie what proportion of them. Fitness – is very diverse and includes thousands of ways. Each species performs certain tasks. Therefore, knowing the goal to be included, to adjust and use some form of training in general players.
The Development of Physical Training of Players of 12–14 Years Using Various Types of Fitness
Keywords: Life Kinetik; футболісти; фізична підготовка; програма тренувань; фітнес; функціональні тренування; стретчинг; тай-бо; степ; фізичні якості; тести; засоби; footballers physical training; exercise program; fitness; functional training; stretching; tai-bo; step; physical quality tests means