Сучасна історія країн Центральної та Східної Європи - Разиграєв, Олег Володимирович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Силабус освітнього компонента «Сучасна історія країн Центральної та Східної Європи» підготовки здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 01 Освіта/Педагогіка, спеціальності 014 Середня освіта (Історія), за освітньою програмою Середня освіта. Історія, правознавство. ОК передбачено вивчення історії країн та народів Центральної та Східної Європи у ХХ – на початку ХХІ століття, як от сучасних Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини, Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Хорватії, Словенії, Сербії, Чорногорії, Румунії, Північної Македонії, а також країн та народів Східної Європи – Росії / СРСР і нових незалежних держав пострадянського простору. В межах ОК здобувачі вищої освіти працюватимуть над вивченням суспільно-політичних, соціально-економічних, міжнаціональних та цивілізаційних особливостей розвитку країн досліджуваного регіону. В результаті опанування навчального матеріалу здобувачів вищої освіти насамперед повинні отримати цілісне уявлення про розвиток країн та народів Центральної та Східної Європи у ХХ – на початку ХХІ ст.
Keywords: Історія; Центральна Європа; Східна Європа; Середня освіта