Психологічна експертиза потерпілого як засіб доказування цивільного позову про компенсацію моральної шкоди - Крикунов, Олександр Вікторович; Krykunov, Oleksandr V. (Верховний Суд України, 2001)
У статті проведено аналіз проблем доказування позову про компенсацію моральної шкоди, виявлені особливості використання судово-психологічних знань для доказування та вирішення цивільного позову про компенсацію моральної шкоди, наведені практичні рекомендації проведення відповідної психологічної експертизи.

The article deals with the problem of proving demands of moral damage refunding, in particular peculiarities of using special psychological knowledge in corresponding claim proceeding in criminal judicature was analyzed as well as the chain of practical recommendations were proposed.
Psychological expertise of the victim as a remedy of proving a civil claim for compensation for moral damage.
Keywords: потерпілий; цивільний позов; компенсація моральної шкоди; the victim; the civil action; compensation for moral damages