Креативні індустрії як інноваційна стратегія розвитку культурного туризму - Богданова, Анастасія Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Богданова А. О. Креативні індустрії як інноваційна стратегія розвитку культурного туризму. Кваліфікаційна робота на правах рукопису на здобуття освітнього ступеня «Бакалавр». Волинський національний університет імені Лесі Українки, Луцьк, 2024. У кваліфікаційній роботі висвітлюються питання креативних індустрій як інноваційної стратегії розвитку культурного туризму. Наголошується, що актуальність дослідження полягає в тому, що креативний сектор стає все більш важливою складовою туристичної індустрії. Розвиток креативних індустрій диктується викликами часу, адже вони здатні потужно впливати на культурні процеси у сучасному суспільстві, у тому числі на сферу культурного туризму. У роботі подаються сутність та основні характеристики креативних індустрій, обґрунтовується їх роль у розвитку культурного туризму та посиленні його конкурентоспроможності. Детально розкривається взаємодія креативних індустрій та культурного туризму через втілення творчих ініціатив і проєктів, що сприяють ефективному залученню туристів, стаючи ключовими елементами стратегії розвитку культурного туризму. Звернена увага на особливості реалізації інноваційних стратегій у культурному туризмі країн світу. У роботі проаналізовано сучасний стан і перспективи упровадження креативних індустрій у сферу культурного туризму в Україні. Зроблено висновок, що в останнє десятиріччя в Україні спостерігається активізація креативних індустрій. Проте повномасштабна війна, розв’язана російським агресором, наразі не дає змоги в повному обсязі реалізувати наявний потенціал і ресурси. По завершенню війни креативні індустрії можуть стати потужним двигуном відновлення України.
Keywords: культура; культурний туризм; креативні індустрії; культурні індустрії; інноваційна стратегія