Силабус нормативно освітнього компонента "Іноземна мова (англійська)" - Ясінська, Оксана Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Освітній компонент «Іноземна мова (англійська)» є складовою частиною нормативного блоку освітніх компонентів циклу загальної підготовки бакалавра, галузі знань 12 «Інформаційна безпека», спеціальності 125 «Кібербезпека». ОК всебічно розвиває особистість здобувача освіти і зорієнтований на формування навичок й умінь практичного володіння англійською мовою та розвиток мовної (лінгвістичної), мовленнєвої (комунікативної) та соціокультурної (країнознавчої та лінгвокраїнознавчої) компетентностей. Мовна (лінгвістична) компетентність включає знання системи мови, правила її функціонування у процесі комунікації та володіння способами й навичками використання вивченого мовного матеріалу; мовленнєва (комунікативна) компетентність передбачає здатність сприймати і відтворювати іноземне мовлення у відповідності з умовами мовленнєвої комунікації, створювати власні висловлювання відповідно до мети, завдань та ситуації спілкування, виробляти уміння і навички успішної комунікації; соціокультурна (країнознавча та лінгвокраїнознавча) компетентність включає знання про основні особливості соціокультурного розвитку країни та оволодіння певним обсягом культурної інформації про народ, мова якого вивчається. Предмет вивчення – усне та писемне мовлення, фонетичні та граматичні особливості сучасної англійської мови, які є сукупністю мовних та мовленнєвих знань, навичок та умінь, необхідних для формування іншомовної комунікативної компетентності у соціально-побутовій та навчально-академічних сферах.
Keywords: іноземна (англійська) мова; освітній компонент; інформаційна безпека