Загальна та дошкільна педагогіка з методикою викладання у ВНЗ : програма нормативної навчальної дисципліни підготовки магістра - Мельник, Ірина Миколаївна; Melnyk, Iryna M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Метою викладання навчальної дисципліни “Загальна та дошкільна педагогіка з методикою викладання у ВНЗ»” є на сучасному рівні забезпечити методичну підготовку педагогічних кадрів, які володіють теоретичними знаннями та практичними уміннями і навичками, викладання дисциплін педагогічного циклу (загальна педагогіка, дошкільна педагогіка). Основними завданнями вивчення дисципліни “Загальна та дошкільна педагогіка з методикою викладання у ВНЗ” є вивчення організації і методів навчання педагогічних дисциплін, методики їх викладання у ВНЗ, розкрити досвід їх викладання з використанням активних методів навчання; засвоєння студентами методики проведення занять різного типу, на формування вмінь складати конспекти, використовувати різноманітні прийоми, які б активізували увагу студентів, розвивали мислення, привчали до самостійної роботи.
Програма навчальної дисципліни «Загальна та дошкільна педагогіка з методикою викладання у ВНЗ» для студентів за напрямом підготовки магістр, галузь знань 01 Освіта, спеціальністю 012 Дошкільна освіта, освітня програма Дошкільна освіта.
Keywords: загальна педагогіка; дошкільна педагогіка; методика викладання педагогічних дисциплін; форми навчання у ВНЗ; методика самостійної роботи у ВНЗ