Розрахунок депонування вуглецю середнім модельним деревом сосни чистого лісостану в умовах свіжого бору Західного Полісся - Новік, Богдан Юрійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Дипломна робота присвячена вивченню продуктивності дерев сосни різного віку в чистих насадженнях за компонентами фітомаси та депонованого вуглецю. Представлено результати моделювання компонентів фітомаси стовбура та крони дерев і деревостанів сосни звичайної у природних насадженнях Західного Полісся України. Результати дослідження можуть бути використані для покращення стратегій лісового управління та збереження екологічної стійкості лісових екосистем у контексті глобальних змін клімату. У першому розділі розглянули перспективність дослідження впливу вуглецю та його вплив на клімат. В другому розділі здійснили опис матеріалів та методів дослідження даної роботи. В третьому розділі проаналізували результати дослідження. В четвертому розділі описано підходи до економічної оцінки депонування вуглецю. П’ятий розділ містить в собі аналіз охорони праці на підприємстві. Висновки за результатами роботи наведені перед списком використаної літератури.
Keywords: продуктивність насаджень; фітомаса; депонований вуглець; сосна звичайна; Західне Полісся