Оздоровчо-спортивна робота в підготовці вчителів початкових класів - Давидюк, Ірина; Davydyuk, Iryna (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Предмет дослідження статті – технологія формування професійної готовності майбутніх учителів до ведення оздоровчо-спортивної роботи з молодшими школярами. Висвітлено критичну ситуацію зі станом здоров’я молодших школярів, необхідність підвищення їхньої рухової активності та внесення науково обґрунтованих коректив у сучасну систему фізичного виховання. Зокрема, це стосується підготовки майбутніх учителів початкових класів до організації оздоровчо-спортивної роботи з учнями. Object of the study of thi article is technology of formation of professional readiness of future teachers to leading health–improvement and sports work with junior pupils. The article highlights the critical situation with the health condition of junior pupils. The necessity of increasing of their motor activity and making scientifically based changes into the acting system of physical education, in particular, this concerns preparation of future teachers of elementary classes for organization of health improving and sports work with pupils.
HealthImproving and Sports Activities in Preparation of Teachers Of Elementary Classes
Keywords: оздоровчо-спортивна робота; учителі початкових класів; здоров’я; молодші школярі; health improving and sports work; primary school teachers; health; junior students