Словозміна прикметників у поліській говірці села Липне - Громик, Юрій Васильович (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, 2012)
Здійснено опис прикметникової словозміни в поліській говірці села Липне, простежено особливості ад’єктивного формотворення, з’ясовано чинники впливу на існування діалектних відмінностей у досліджуваній формотвірній системі. The article presents a description of adjectival word modification in polissian dialect of Lypne Village, traces the specificity of substantive formations and points out the factors which condition the dialectic differences in the researched formative system.
Keywords: говірка; словозміна; прикметник; словоформа; флексія; граматична аналогія; фонетична інновація; dialect; word modification; adjective; word form; flexion; grammatical analogy; phonetic innovation