Вступ до спеціальності - Кінд-Войтюк, Наталія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Силабус нормативного освітнього компонента «Вступ до спеціальності» укладений відповідно до освітньо-професійної програми «Середня освіта. Історія, правознавство» підготовки бакалаврів, галузі знань 01 Освіта/Педагогіка, спеціальності 014 Середня освіта (Історія) і охоплює засвоєння студентами знань на рівні вищої школи про предмет, принципи і особливості історичної науки, про її суспільну роль і значення. Студенти знайомляться також із проблемами методології та філософськими основами історичної науки, з категоріальним апаратом та основними поняттями і термінами. Одержують елементарні знання з проблем джерелознавства, знайомляться із системою наукових історичних установ та культурно-освітніх закладів історичного профілю. Передбачається також засвоєння студентами знань про основи наукового історичного дослідження. Зокрема, знань принципів і правил планування. Студенти повинні оволодіти знаннями і методикою роботи із спеціальною літературою і першоджерелами, знати і вміти користуватися правилами оформлення наукової роботи.
Keywords: вступ до історії; історія; спеціальні історичні дисципліни; Історичні джерла; архіви; наукові бібліотеки; музеї; написання наукового дослідження; курсова робота; магістерська робота; 378.016: 94(477)