Науково-методологічні дослідження впливу тютюнопаління на функціональний стан жіночого організму - Апончук, Людмила Степанівна; Шевчук, Тетяна Яківна (My University, 2022)
У монографії представлено дослідження актуальної проблеми впливу тютюнопаління на функціональний стан жінок молодого віку. Проведено комплексну і порівняльну оцінку впливу систематичного тютюнопаління (3–5 років) на рівень фізичного розвитку, функціонального стану дихальної і серцево-судинної системи, фізичної та розумової працездатності, а також вивчена реакція зі сторони центральної і мозкової гемодинаміки на випалювання чергової сигарети в жінок віком 17–21 рік. Видання може бути використане під час проведення профілактичної роботи з тютюнопаління, здорового способу життя, лікування нікотинової залежності та підготовки фахівців галузей фізіології людини і тварин шляхом уведення матеріалів досліджень у лекційні курси.
Keywords: тютюнопаління; жіночий організм; жінки; фізична та розумова працездатність; центральна геодинаміка; регіонарна геодинаміка; 613.84-055.2