Порядок надання невідкладноі допомоги на догоспітальному етапі. Первинне і вторинне обстеження постраждалого - Баран, Андрій Віталійович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Анотований курс лекцій складено згідно силабусу освітнього компонента "Екстрена та невідкладна медична допомога" відповідно до нового навчального плану та вимог кредитно модульної системи навчання, закладає основи вивчення студентами невідкладних та критичних станів, при яких застосовують методи знеболювання й інтенсивної терапії. Курс лекцій призначено для студентів галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 222 Медицина, освітньої програми Медицина.
Keywords: первинне обстеження; піки післятравматичної летальності; мнемонічний алгоритм “ PDABCDE”; вторинне обстеження; анамнез з використанням схеми "OPQRST"; анамнез з використанням схеми "SAMPLE"; техніка евакуації потерпілого; 615 211 07