Художній паралелізм у поезії Володимира Свідзінського - Яблонська, Ольга Василівна; Yablonska, O. V. (Кам"янець-Подільський державний університет, 2006)
У статті простежуються ідейно-естетичні функції паралелізму як одного із стилістичних фігур поезії В. Свідзінського. Проаналізовано структурні особливості паралелізму, його роль у відтворенні образно-емоційного світу поезії. The article traces conceptual-aesthetic functions of parallelism as one of the stylistic devices of V. Svidzinsky’s poetry. The structural peculiarities of the parallelism, its role in revealing the imaginative-emotional world of poetry are analized.
Artistic parallelism in Volodymyr Svidzinsky’s poetry
Яблонська Ольга Василівна - канд. філол. наук, доцент кафедри української літератури Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: стилістичні фігури; паралелізм; фольклоризм; естетичний критерій; stylistic devices; parallelism; folklorism; aesthetic criterion