Освітнє життя єврейської громади на Волині у міжвоєнний період - Крамар, Юрій Вікторович; Kramar, Yurii V. (Державний комітет архівів України, 2014)
В статті висвітлено форми культурно-освітнього життя єврейської громади на території Західної Волині у 1920-1930-х рр. Значну увагу звернуто на діяльність єврейських громадських організацій і товариств, які опікувались розвитком єврейського шкільництва на Волині у міжвоєнну добу.

The article sheds light on the forms of cultural and educational life of the Jewish community in Western Volyn in 1920-1930s. Special attention is drawn to the activity of the Jewish community organizations and societies that were engaged in the development of Jewish schooling in Volyn during the interwar period.
Keywords: Волинь; Volyn; освіта; education; воєводство; province; євреї; Jews; товариство; society