Проєктування та розробка вебплатформи для прослуховування аудіо файлів - Хілінський, Олександр Борисович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Робота призначена розробці музичної вебплатформи для прослуховування та завантаження аудіофайлів з простим та інтуїтивним інтерфейсом без реклами. Для цього було розглянуто основні тенденції веброзробки музичних сервісів, сучасні технології мультимедіа та проведено аналіз аналогічних програмних розробок (Spotify, Apple Music, YouTube Music), їхній функціонал та недоліки. Серверна частина реалізована за допомогою мови програмування PHP та системи управління базами даних MySQL, що забезпечує ефективну обробку аудіофайлів та користувацьких запитів. Для створення інтерфейсу використано HTML5, CSS3 та JavaScript з HTML5 Audio API для нативного відтворення аудіо у браузері. Платформа забезпечує повний функціонал прослуховування музики, систему лайків, завантаження аудіофайлів та адміністративну панель для управління контентом. Особливістю розробки є повністю безкоштовний доступ до всього функціоналу без реклами та максимально спрощений інтерфейс. У результаті виконаної роботи було розроблено музичну вебплатформу "MusicHub", що дозволяє користувачам прослуховувати музичні композиції, завантажувати аудіофайли, взаємодіяти з контентом через систему лайків та забезпечує адміністраторам зручні інструменти для управління музичною бібліотекою.
Keywords: музична вебплатформа; аудіоплеєр; PHP; MySQL; HTML5 Audio API; JavaScript; музичний контент; веброзробка