Рідкісні види судинних рослин, що охороняються і рекомендовані до охорони у Волинській області - Шевчук, М. Й.; Кузьмішина, І. І.; Коцун, Л. О.; Войтюк, В. П.; Лісовська, Т. П.; Фіщук, О. С.; Кузьмішина, С. В.; Shevchuk, M. Y.; Kuzmishyna, I. I.; Kotsun, L. O.; Voytyuk, V. P.; Lіsovska, T. P.; et al. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У результаті проведених польових досліджень виявлено і задокументовано місцезнаходження видів рослин, які рідко трапляються у Волинській області або перебувають на межі ареалу і не включені до попереднього списку рідкісних рослин території дослідження. Складено узагальнений список видів судинних рослин, що охороняються і рекомендовані до охорони у Волинській області. As a result of field studies have found and documented place of growth of plant species which are rare in the Volyn region, or are on the border area and were not included in the provisional list of rare plants studed area. The summary list of vascular plant species are protected and recommended for protection in the Volyn region is compiled.
Rare Species of Vascular Plants, Protected and Supported the Protection of the Volyn Eegion
Роботу виконано на кафедрі ботаніки і садово-паркового господарства ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: Волинська область; рідкісні види рослин; Volyn region; rare species of plants