Функціонування допоміжного виробництва промислових підприємств за умов розвитку ринкових відносин (реформування, структуризація, управління): Монографія. - Кравчук, Оксана Миколаївна; Kravchuk, Oksana Mykolaivna (Луцький національний технічний університет, 2006)
У монографії розглянуто особливості функціонування допоміжного виробництва промислових підприємств; визначено передумови та ефективність його реформування; досліджено причини структуризації, які класифіковано у чотири групи; обґрунтовано напрями та схема структуризації; окреслено методологічні підходи до неї та подано власний підхід до її проведення, що передбачає п’ять етапів, суть яких полягає у дослідженні особливостей функціонування допоміжного виробництва та їх аналізі, розробці моделей функціонування та побудові плану переходу до них, впровадженні змін у допоміжному виробництві промислового підприємства. Запропоновано модель обсягу допоміжного виробництва, яка економічно обґрунтовує доцільність його функціонування у визначених обсягах на промисловому підприємстві. Розроблено концептуальні засади управління процесами структуризації допоміжного виробництва через механізм аутсорсингу та включення у кластерну модель за двома альтернативними варіантами. Для наукових працівників, спеціалістів у сфері управління, викладачів, аспірантів і студентів економічних спеціальностей вищих закладів освіти.
Keywords: структуризація; економіка; допоміжне виробництво; реформування; функціонування; аутсорсинг; кластер