Цифрова трансформація державного управління в Україні: виклики та перспективи - Нинюк, Інна Іванівна; Нинюк, Марія Антонівна (Видавнича група «Наукові перспективи», 2024)
Цифрова трансформація державного управління в Україні стала необхідною в сучасну епоху, що характеризується швидким технологічним прогресом та зміною суспільних очікувань. У статті досліджуються виклики й перспективи, пов’язані з цими перетвореннями. Акту альність дослідження полягає в з’ясуванні можливостей цифровізації для підвищення ефективності, покращення прозорості та підзвітності в державному управлінні, сприяння належному врядуванню та кращому наданню послуг громадянам. Мета дослідження – визначити ключові виклики, що перешкоджають процесу цифрової трансформації в Україні, та оцінитипотенційні перспективи їх подолання.
Keywords: технологічна адаптація; управлінські інновації; е-урядування; державна цифрова політика; 351.8:004.7(477)