Актуальні питання архівознавства та архівної справи - Петрович, Валентина Василівна; Petrovych, Valentyna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Метою викладання навчальної дисципліни «Актуальні питання архівознавства та архівної справи» є формування знань студентів на основі системи наукових знань про архіви, архівну справу, теорію і практику архівної справи, її правові та економічні засади. Вивчення навчальної дисципліни сприяє підготовці фахівців для архівних установ, яким у науковій і практичній діяльності доводиться вирішувати проблеми архівістики. Дає необхідні знання для документознавців, адже ця професія потребує знань і практичних навичок роботи з документами, зокрема з архівними документами. Предметом вивчення навчальної дисципліни є тенденції та закономірності становлення й розвитку архівної справи, наукові принципи роботи з документами, експертизи їхньої цінності, класифікації, відбору для зберігання, технології опрацювання і організації користування документами.
Keywords: архівознавство; архівна справа