Місце фізичної культури та спорту в дозвіллі молоді - Бакіко, І.; Bakiko, І. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2010)
У статті висвітлюється проблема наявності шкідливих звичок у міських та сільських школярів, а також студентської молоді Волинської області. Указується, що фізична культура та спорт – одна з небагатьох галузей, яка володіє великим арсеналом методів і засобів впливу на організм людини, а отже, їхнє правильне використання сприятиме належній організації дозвілля, формуванню культури вільного часу та дотримання здорового способу життя, зокрема відмови від шкідливих звичок The problem of city and village pupils’ pernicious habits is highlighted in the article, as well as Volyn region youth’s. It is indicated that physical education and sport is one of the few disciplines that has a large amount of methods and means of influence on the human body. Hence, the right use of them will promote the proper organization of leisure, formation of the culture of free time and observance of healthy lifestyle, in particular, the rejection of bad habits.
The Role of Physical Education and Sports in Youth Leisure-Time Activities
Keywords: шкідливі звички; молодь; фізична культура; спорт; здоровий спосіб життя; pernicious habits; youth; physical education; sports; healthy lifestyle