Інструментознавство та інструментування: робоча програма вибіркової навчальної дисципліни - Кучерук, Володимир Феофілович; Kucheruk, Volodymyr F.; Сточанська, Мирослава Петрівна; Stochanska, Myroslava P. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2016)
Робоча програма навчальної дисципліни «Інструментознавство та інструментування» складена відповідно до освітньо-кваліфікаційної програми підготовки «бакалавр» напряму «Музичне мистецтво» (заочна форма навчання). Курс «Інструментознавство та інструментування» передбачає вивчення основ загального інструментознавства та основ практичного інструментування. Він розрахований на студентів напряму «Музичне мистецтво» спеціалізації «інструменталіст» освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр» з 2-річним терміном навчання.
Keywords: інструментознавство; інструментування; ансамблеве виконавство; оркестрове виконавство; музичні інструменти; інструментальні партитури; характеристики музичних інструментів; стрій; діапазон; аналіз партитури; види оркестрів; класифікація ансамблів; народні струнні; народні духові; народні ударні; аранжування, обробка