Кінематичний аналіз техніки виконання вправи «Поштовх довгим циклом» спортсменів високого класу в гирьовому спорті - Ткачук, Микола; Сергієнко, Костянтин; Tkachuk, Nikolay; Sergiyenko, Konstantin (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Завдання дослідження – вивчити теоретико-методичні основи спеціально-рухової підготовки в гирьовому спорті, дослідити сучасну техніку поштовху довгим циклом у гирьовому спорті. Методи дослідження – аналіз наукової й спеціальної літератури, відеометрія, біомеханічний відеокомп’ютерний аналіз, педагогічне тестування, методи математичної статистики. У статті проаналізовано дані спеціалізованої науково-методичної літератури про техніку виконання поштовху двох гир довгим циклом. Власні результати дослідження виявили кінематичну техніку виконання поштовху довгим циклом висококваліфікованих гирьовиків. Визначено темп виконання вправи поштовху довгим циклом у висококваліфікованих гирьовиків світу. To study theoretical and methodological basics of special motor preparation in dumbbell sport. To study modern technics of jerk exercises of two dumbbells of long cycle. Methods research: analysis of scientific and special literature, video materials, biomechanical video computer analysis, pedagogical testing, methods of mathematical statistics. The article analysis data of specialized scientific and methodological literature about technics of performing of jerk of long cycle in dumbbell sport. Results of the research have discovered kinematic technics of performing of jerk with long cycle among highly qualified weightlifters of the world.
Kinematic Analysis of Technics of Performance of Jerk of Long Cycle in Dumbbell Sport of Highly Qualified Weightlifter
Keywords: гирьовий спорт; техніка; поштовх довгим циклом; dumbbell sport; technics; jerk of long cycle