Архітектура нестабільності: колаборативна комунікація у VUCA-світі міжнародної політики - Федонюк, Сергій Валентинович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У монографії розкрито, як мережеві форми колаборації конструюють «архітектуру нестабільності» в глобальному політичному середовищі. Крізь призму концепції VUCA (Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity) автор пропонує аналітичну модель, що поєднує кількісні індикатори мережевої динаміки з якісним аналізом міжнародних комунікацій. Емпіричну базу становлять кейси протестів, практики з формування інформаційної стійкості та інформаційних кампаній. У виданні демонструється, як колаборативні мережі можуть одночасно посилювати волатильність міжнародної політики й надавати інструменти її керованості, пропонуючи сценарії адаптації для демократій. Монографію адресовано дослідникам міжнародних відносин, фахівцям зі стратегічних комунікацій, безпекових студій та цифрової соціології, а також практикам державного управління й громадського сектору.
Keywords: нестабільність; колаборація; комунікація; міжнародна політика; 327:32.019