Міжнародне екологічне співробітництво прикордонного регіону (на матеріалах Волинської області) - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Донецький національний університет, 2001)
Важливим фактором, який прямо впливає на ефективність природоохоронної діяльності прикордонного регіону є рівень розвитку міжнародного співробітництва у цій сфері, тобто рівень реалізації потенціалу власне прикордонного положення з метою розв’язання природоохоронних проблем. Вивчення досвіду прикордонної і транскордонної екологічної співпраці постає актуальним питанням з огляду на активне залучення України до європейських інтеграційних процесів, ефективний розвиток та потребу пошуку і впровадження нових напрямків такого виду міжнародного співробітництва у ряді прикордонних регіонів нашої держави. До них належить і Волинська область, яка вже має певні досягнення у цьому відношенні.
Keywords: природоохоронна діяльність; співробітництво; прикордонний регіон; Волинська область