Визначення й утвердження основних складових кримінально-виконавчої політики України в історичному контексті державотворення - Яцишин, Михайло Михайлович; Yatsyshyn, M. (НДІ приватного права і підприємництва АПрН України; ТОВ ”Гарантія”, 2008)
Метою цієї статті є вивчення питань, пов’язаних зі становленням інституту захисту потерпілого у нормах права та в контексті історії держави і права, використання виявлених знань для удосконалення діючих правових норм захисту прав потерпілих від злочинів, їх гармонізації з існуючою міжнародною практикою.
Keywords: кримінально-виконавча політика; Україна; державотворення