Єдність шкільного й сімейного виховання – необхідна умова сьогодення - Федорович, O.; Fedorovych, O. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено проблемі спільної праці школи й сім’ї, яка нині потребує перегляду та переоцінки. Проаналізовано форми роботи школи з батьками, а також особливу увагу приділено вимогам до батьків, які займаються вихованням своїх дітей. Проблеми взаємин батьків і вчителів у нових умовах набу¬вають особливого значення й потребують уваги з першого дня перебування дитини в школі. Це визначає акту¬альність дослідження. Характерною особливістю сучасної української системи виховання є єдність родинного та шкільного виховання. І родина, і школа мають свої специфічні виховні можливості. Консолідуюча роль міцної родини є провідною для повноцінного виховання дітей, бо саме в ній на основі кровних зв’язків закла¬дається фундамент вихованості. У школі дитина отримує наукове обґрунтування всього того, що вона пізнає в родині. Ні батьки, ні школа не можуть один без одного обійтися The article deals with the joint work of school and family, which now requires a review and reassessment. The forms of school work with parents are analyzed, the requirements to parents involved in upbringing their child are emphasized. Problems of the relationship between parents and teachers in the new conditions are particularly important from the first day of the child in school. This determines the relevance of the research. A characteristic feature of modern Ukrainian system of education is the unity of family and school education. The family and school have their own specific educational opportunities. Consolidating the role of a strong family is the leading for the full education of children, because it is based on blood ties and lays the foundation for good breeding. At school a child receives scientific basis of everything that he or she learns in a family. Neither parents, nor school can exist without each other
The Unity of School and Family Education – a Necessary Condition for Today
Keywords: особистість; сім’я; школа; виховання; батьки; діти; фізичний та розумовий розвиток школярів; personality; family; school; education; parents; children; physical and mental development of schoolchildren; 37.018