Український жіночий роман у європейському контексті - Філоненко, Софія; Filonenko, Sofiia (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті розглядається питання становлення українського жіночого роману в сучасній літературі. Проаналізовано характерні риси обох його типів − любовного і детективного – у порівнянні з традиційними зразками жанру в європейській літературі. The article deals with the problem of formation of Ukrainian woman novel in modern literature. The characteristic features of both its types: romance and detective novel – are analyzed in comparison with the traditional examples of the genre in European litrature.
Ukrainian Woman Novel in the European Context
Keywords: роман; novel; жіночий роман; woman novel; гендер; gender; нова героїня; new heroine; детективний роман; detective novel; любовний роман; romancе