Клінічна психолінгвістика - Засєкіна, Лариса Володимирівна; Zasiekina, Larysa V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма навчальної дисципліни «Клінічна психолінгвістика» підготовки Магістра Об'єктом дисципліни є психологічні закономірності індивідуальної мови в нормі та патології. Метою викладання «Клінічної психолінгвістики» є підготовка фахівців, які володіють знаннями, здібностями та навичками для психолінгвістичної діагностики в тій мірі, в якій це необхідно для: - проведення експериментального психологічного аналізу індивідуальної вербальної поведінки; - встановлення зв'язків між мовною активністю та індивідуальними ознаками асоціативного мислення за допомогою експериментів; - корегувати і / або скласти текст для максимально гармонійного емоційного впливу на потенційних адресатів.
Keywords: психолінгвістика; психолінгвістичний аналіз; патопсихолінгвістика