Головні підсумки ХХVІІ Всесвітньої універсіади в Казані (Росія) - Войнаровський, Анатолій; Voynarovskiy, Anatoliy (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У роботі проаналізовано основні напрями підготовки й проведення Всесвітньої універсіади 2013 р. (Казань. Росія), результати виступів українських спортсменів. Показано окремі загальні проекти, задіяні під час проведення цих студентських змагань («Культурна Універсіада», естафета вогню, естафета прапора, відкриття музею Універсіад). Підбито підсумки виступу українських студентів-спортсменів на ХХVІІ Всесвітній універсіаді. На цих іграх українські студенти встановили свій абсолютний медальний рекорд – 77 медалей усіх ґатунків. Найбільший внесок українських студентів у відзначено в легкоатлетів, гімнастів, веслувальників, борців. In this work it was analyzed the main directions of preparation and conducting of World Universiade 2013 (Kazan, Russia), analyzed the results of performance of Ukrainian athletes. It was shown some of common projects that were realized while conducting of these student competitions, “Cultural Universiade”, fire relay, flag relay, Universiade opening. It was summed up the results of performance of Ukrainian students-athletes at XXVII World Universiade. At these games Ukrainian students established their absolute medal record – 77 medals of all sorts. The best results and most of all medals to a general medal thrift-box were put by track and field athletes, gymnasts, rowers, wrestlers.
Main Results of XXVII World Universiade in Kazan (Russia).
Keywords: Універсіада; студентський спорт; Казань 2013; підсумки; збірна команда України; Universiade; student sport; Kazan 2013; results; national team of Urkaine