Рекреаційно-туристичні ресурси озер Ковельського адміністративного району - Ганик, Діана Русланівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена комплексному дослідженню ресурсів озер Ковельського адміністративного району Волинської області України та перспектив їх використання в рекреаційній діяльності. Проведено аналіз найважливіших гідрологічних та морфометричних характеристик озер, які є визначальними для розвитку туризму та рекреації у розрізі об’єднаних територіальних громад та басейнів найголовніших річок. Встановлено, що у районі зосереджені значні природні ресурси озер (загальна площа водного дзеркала становить 10941,85 га, об’єм водної маси сягає 457907,1 тис. м3). Природні ресурси озер можуть широко використовуватись у різних галузях економіки, сільського господарства та рекреаційно-туристичній діяльності (водні види спорту, рибальство, пляжний відпочинок, бальнеологія та ін.).
Keywords: озеро; водойма; озерні ресурси; лікувальні грязі; рекреація; туризм