Розробка антикризової маркетингової стратегії в умовах економічної нестабільності - Вавдіюк, Наталія Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У кваліфікаційній роботі викладено теоретико-методичні засади розробки антикризової маркетингової стратегії підприємства. Описано сутність та види антикризової маркетингової стратегії підприємства. Визначено особливості та етапи розробки антикризової маркетингової стратегії в умовах економічної нестабільності. Охарактеризовано методичні підходи до оцінки ефективності маркетингової стратегії підприємства в умовах економічної нестабільності. Здійснено аналіз основних показників діяльності, а також проведено аналіз маркетингової діяльності підприємства. Проведено оцінку ефективності маркетингової стратегії підприємства в умовах економічної нестабільності. Визначено перспективи розвитку підприємства, розроблено антикризову маркетингову стратегію підприємства. Зроблено економічне обґрунтування антикризових маркетингових заходів на підприємстві. Наукова новизна дослідження полягає в уточненні теоретичних і методичних підходів до формування антикризової маркетингової стратегії підприємства. Запропоновано комплексну систему оцінювання її ефективності з використанням фінансових і нефінансових індикаторів, що дає змогу своєчасно виявляти ознаки кризових тенденцій. Результати дослідження можуть використовуватися для підвищення ефективності маркетингової діяльності підприємства в умовах економічної нестабільності. Запропоновані методичні підходи до ідентифікації кризових чинників та розроблення антикризової маркетингової стратегії здатні бути інтегровані у практичну діяльність підприємства.
Keywords: антикризовий маркетинг; антикризова стратегія; ефективність; ціноутворення