Льодовикові епохи розвитку природи Волині - Залеський, І. І.; Zaleskiy, I. I. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто версію періодичності кліматичних змін у геологічній історії розвитку Земля, зокрема території Волині від верхнього рифею до кінця неоплейстоцену. Охарактеризовано чотири льодовикових епохи у неоплейстоцені. Considered version of periodicity of climatic changes of the geological history of Earth including the territory of Volyn from Riphai to the end of Neopleystocene. Characteristics of the four giacial epochs of the Neopleystocene is leaded.
Glacial Epohs of the Nature of Volyn
Роботу виконано на кафедрі екології НУВГП
Keywords: льодовикова епоха; природа; зледеніння; плейстоцен; рельєф; процеси; гідромережа; ґрунт; giacial epochs; nature; freezing; Neopleystocene; relief; processes; gidrosystem; soils